the logistic solution

Tull- och transportlösningar för framtiden

Kunder

Höganäs Sweden AB

Vi skickar dagligen ett stort antal containrar från Sverige till länder utanför Europa och använder tls för att hantera exportdeklarationer. Information från vårt affärssystem skickas automatiskt till Tullverket via tls, och så snart de ger klartecken får vi och hamnen återkoppling och produkterna kan skickas iväg.

Vi gjorde noggrann research innan vi för två år sedan inledde samarbetet med tls och är mycket nöjda med vårt val. Tidigare köpte vi in hjälp för att hantera exportdeklarationerna, och det faktum att vi nu kan sköta det själva har inneburit en enorm kostnadseffektivisering för oss. Programvaran är mycket användarvänlig; det tar bara ett par minuter att lära sig hur man gör. Supporten är kompetent och finns alltid till hands när vi behöver den. I år utvecklar vi vårt samarbete och automatiserar fraktberäkning och fakturahantering genom tls transportmodul. Det innebär en ökad effektivisering, eftersom vi nu bara behöver lägga tid på fakturor med avvikelser – de andra fakturorna tar tls hand om.


Höganäs är tekniskt ledande på den globala järn- och stålpulvermarknaden. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens bilkomponenter, produkter för lödning, system för hållbar energiproduktion och additiv tillverkning. Höganäs, grundat 1797, omsatte 7 090 Mkr under 2014.Ägare är Lindéngruppen och Wallenberg-ägda FAM.

Sonata Johansson

Customer Service Manager,
Höganäs Sweden AB

The Absolut Company

Vi har valt att hantera all kunddokumentation i ett system. Valet föll på tls eftersom vi kan automatisera våra flöden och låta systemet kommunicera med med såväl Tullverk som speditörer och kunder via EDI-meddelanden och e-post. När tullen ger klartecken till våra transporter ser vi det omedelbart i utlastningen genom att dokumenten skrivs ut och chauffören kan åka.

tls är lätt att lära sig och enkelt att använda. Förhandsgranskningen är väldigt precis och det ger oss bra kontroll över dokumentationen. Vi har också stort förtroende för leverantören av systemet, the logistic solution. De är snabba och flexibla. Eventuella anpassningar av dokument som vi behöver göra löser de omedelbart, ofta innan vi ens hunnit lägga på luren.


The Absolut Company producerar ett av de ledande vodkavarumärkena i världen – Absolut Vodka. Företaget har drygt 680 anställda på huvudkontoret i Stockholm och produktionsanläggningen i Åhus. Absolut Vodka exporteras till mer än 150 olika marknader världen över och det är det fjärde mest sålda vodkavarumärket i världen. Sedan 2008 ingår varumärket i Pernod Ricard-koncernen.

Mats Eriksson

Director of Customer Service,
The Absolut Company

SWEP International AB

På Swep är vi beroende av ett stabilt system som klarar våra globala behov. Vi använder tls transportmoduler för att hantera dokumentation för både inrikes- och utrikessändningar – fraktberäkning, fraktkostnadskontroll, Track & Trace och EDI (transportbokningar, sändning status samt e-fraktfakturor). Dessa funktioner är väldigt viktiga för oss.

Vi har arbetat med tls sedan 2006 och använder systemet i den dagliga verksamheten vid våra fabriker i Sverige, Schweiz, Slovakien,  Malaysia, Kina och Usa samt vid våra stora distributionslager runt om i världen. Stabiliteten är en styrka. Vi har faktiskt inte haft ett enda driftstopp sedan vi tog systemet i drift för sex år sedan.

tls är flexibelt och lättanvänt. Enkelt att överblicka. Det är också kostnadseffektivt. Eftersom det är ett standardsystem blir konsultkostnaderna låga vid implementering och anpassning. Vi är dessutom väldigt nöjda med supporten. Leverantören är lyhörd och vi får snabb och kompetent hjälp när vi behöver det.


SWEP har världens mest effektiva program av kompaktlödda värmeväxlare samt relaterade produkter och tjänster inom värmeöverföring. Företaget finns representerat i mer än 50 länder och har högeffektiva produktionsanläggningar i Sverige, Schweiz, USA, Malaysia, Slovakien och Kina.

Gunilla Karlsson

Logistics Manager,
SWEP International AB